Bästa Bullerbyare!

Så närmar vi oss då slutet på 2022, vintern är här och nu när det känns som det knappt börjar ljusna innan det blir mörkt igen, är det kanske inte båten och båtlivet som man främst har i tankarna. Men om bara några veckor är vintersolståndet här och sakta, sakta vänder det och vi går mot ljusare tider igen. Det är visserligen flera månader kvar innan det blir en vår och vi får lägga i våra båtar igen, men dit är vi nog många som längtar.

Under sommaren som varit har vi ju åter kunnat umgås lite mer normalt, vilket inneburit att våra träffar ute på Mjödö kunnat genomföras med god uppslutning, främst vid midsommar, kräftskiva och ärtsoppan, med i runda slängar 6 – 8 båtar med besättning och gäster.

Vi avslutade också säsongen med en höstfest i vårat båthus ute i Lucerna, där ett 30-tal medlemmar fick avnjuta god mat ( paella ) och dryck, samt mycket trevlig samvaro med lotterier och dans.

Men innan vi i styrelsen önskar er en God jul, så vill vi tala om att det sker en förändring av årsavgiften från 2023. På årsmötet i somras togs ett beslut att ändra avgiften från ett belopp per familjemedlem, till ett belopp per båt, där samtliga familjemedlemmar då ingår. Detta innebär en stor förenkling av faktureringen, eftersom vi inte längre behöver gå igenom hur många som det ska betalas för ur varje familj, utan istället kunna skicka ut en och samma avgift till alla. Avgiften från och med 2023, kommer då att bli 400 SEK per båt, så för några blir det en liten höjning och för några en liten sänkning.

Så med dessa korta rader återstår nu bara för oss i styrelsen, att önska er alla en riktigt God jul och ett Gott nytt år, så hoppas vi att vi ses igen framåt våren!

Styrelsen Bullerby Båtklubb

/ Anders Kühner